Raakaleivontaa


Toisinaan tekee mieli leipoa jotain, jota voi syödä hyvillä mielin. Jotain, jossa olisi jotain muutakin kuin höttöhiilareita ja sokeria. Jotain, jossa olisi jotain ”oikeaa kunnon ravintoakin”. Kuluneen syksyn aikana leivoin ekaa kertaa raakakakkua. Reseptiin törmäsin netissä ja toteutuksen tein pojan synttäreille. Tässäpä siis testattu ja hyväksi todettu raakakakkuresepti. Tämä sopii vallan mainiosti vaikka alkuvuoden kevyemmän elämän herkutteluhetkiin!








Kakku tehtiin irtopohjavuokaan juustokakkujen tavoin. Pohjaan tuli taateleita ja pekaanipähkinöitä, sekä vettä, kardemummaa ja suolaa. Varsinainen täyte muodostui baanaaneista, cashewpähkinöistä, mustaherukoista, kylmäpuristetusta kookosöljystä, vaahterasiirapista sekä sitruunamehusta. Kakun sokerit siis muodostuivat lähinnä hedelmäsokerista. Vaahterasiirappia koko kakkuun laitettiin hurjat kaksi ruokalusikkallista. Kakun maku oli sekä minun että vieraiden mielestä vallan mainio. Itse voin myös kertoa, että kakku oli maukas vielä seuraavana ja sitäkin seuraavana päivänä! Tässäpä siis hyvä resepti herkullisesta kakusta, jossa on paljon hyviä rasvahappoja, vitamiineja ja kuituja. 



Resepti löytyy kokonaisuudestaan osoitteesta:




 (Tässä nyt on tällä kertaa kyytipoikana vielä kermaa, mutta kakku ei todellakaan vaadi sitä :D)



Maukasta ja inspiroivaa uutta vuotta!



Kaisa 

Follow my blog with Bloglovin

Kommentit

Suositut tekstit