Tie omaan hyvinvointiin

Omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen on ollut minulle elämässä merkittävä asia aina nuoruusvuosista saakka. Myöhemmin elämässä omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on kuitenkin saanut ihan uudenlaisen merkityksen. Nuoruusvuosien elämän myllerrykset ja opiskeluvuosien vauhdikas meno ajoivat minut siihen pisteeseen, että olin jo 25-vuotiaana ihan väsynyt. Työskentelin hoitoalalla henkisesti rankassa työssä ja viikonloppuisin elin vielä nuoren naisen elämää usein juhlien. Elämäni alkoi rauhoittua ja tasoittua, kun löysin sopivan miehen, saimme lapsen ja menimme naimisiin. Lapsiperheen elämä valvomisineen sai kuitenkin välillä oloni entistäkin uupuneemmaksi. Minun oli pakko alkaa etsiä keinoja, joilla jaksaisin paremmin arjessa ja elämässäni.

Pienin askelin olen löytänyt elämääni päivittäisiä asioita, joiden avulla olen saanut omaa hyvinvointiani ja jaksamistani paremmaksi. Esimerkiksi liikunnasta on tullut elämäntapa. Liikunnan avulla saan purettua stressiä ja huonoa oloa. Liikunnan avulla olo on yksinkertaisesti niin paljon parempi, että tieto paremmasta olosta jo motivoi lähtemään lenkille tai salille. Liikunta vaikuttaa myös positiivisesti omaan itsetuntoon ja omassa kropassa viihtymiseen. Olen muutenkin opetellut elämässä tekemään asioita, joista nautin ja pidän. Pyrin välttämään asioita, joista tiedän olevan minulle vain haittaa tai joiden tiedän tekeväni oloni huonoksi. Tietysti elämässä on paljon tilanteita, joihin ei voi itse vaikuttaa. Itselle sopivien asioiden etsiminen ja niihin suuntaaminen on kuitenkin hyvä pohja ajattelulle.

Oman hyvinvoinnin parantamisessa ja uusien oivallusten löytämisessä olemme kaikki aina matkalla. Joka päivä voi oppia tuntemaan itseään lisää ja oppimaan itsestään uutta. Päivittäin voi löytää uusia asioita, jotka sopivat juuri itselle parhaiten. Tässä blogissa haluan jakaa omia oivalluksiani omaan hyvinvointiin liittyen, erityisesti liikunnan ja ruokavalion osalta. Yhtä lailla tärkeitä seikkoja ovat toki myös stressin hallinta ja uni sekä sosiaaliset suhteet.  Jossain voi olla joku ihminen, joka löytää oivalluksistani yhdenkin pienen vinkin omaan elämäänsä. Yksikin pieni askel oikeaan suuntaan voi viedä paljon eteenpäin.

”Pyrin välttämään asioita,
joista tiedän olevan minulle vain haittaa
tai joiden tiedän tekeväni oloni huonoksi.”

Puolukkasmoothie: Kauramaitoa, puolukoita, kauraleseitä, banaania ja hunajaa.KaisaKommentit

Suositut tekstit