Mitä seurasi vähäsokerisesta tammikuusta?


Tammikuun alussa kerroin viettäväni tammikuuta sokereita vähennellen. Olin itsekkin ihan yllättynyt siitä, kuinka helposti kuukausi sujui! Motivaatio herkkujen vähentämiseen/poistamiseen ruokavaliosta taisi olla kohdallaan, sillä mitään isompia mielitekoja ei juurikaan tullut :) Kuukauden loppupuolella pidin tietoisesti pari hölläyspäivää, sillä 25. tammikuuta aloitin jälleen tiukalla ruokavaliolla Fithaasteen parissa. Fithaasteesta kerroin aikaisemmassa postauksessani.

Voin täysin rehellisesti sanoa, että vähäsokerinen elämä todella tuntuu olossa! Väsymystä päivän mittaan, etenenkään iltapäivisin, ei ole yhtään niin paljon kuin ennen. Jonain helmikuisena aamuna myös totesin klo 6.20 poikaa piäväkotiin viedessä olon olevan ihmeen pirtsakka! On myös hassua, ettei tarjolla olleita sokeriherkkuja ole tehnyt yksinkertaisesti edes mieli. Helmikuun lähes ainut herkuttelu on tainnut olla pari palaa tummaa suklaata kertaalleen =) Lieneekkö onnistumisen pohjalla säännöllinen ja ravinnerikas syöminen!

Tämä herkuttelun vähentäminen on ollut kyllä mahtava juttu. En oikein osaa kuvitella, että kovin tiheään herkutteluun enää palaisin. Toki voin olla väärässäkin :D Aikomus on kuitenkin kova pysyä nykyisellä linjalla. Toki täysin ehdoton ei sokeriherkkujen suhteen tarvi tulevaisuudessa olla. On kuitenkin hyvä tietää vaihtoehtoja. Mielessä jo siintää Fithaasteen jälkeinen elämä. Herkutteluun taidan alkaa kokeilemana erilaisia raakakakkuja- ja smoothiekakkuja, ilman suurempia sokerimääriä. Namskis =)

Eilen testasin smoothiekakun, jossa ainut lisätty sokeri oli kakun pohjassa olevien Digestive -keksien sokeri. Smoothiekakun täyte koostui maustamattomasta jugurtista, banaanista ja mustikoista. Kakku sai kehuja raikkaudellaan ja hävisikin lähes kokonaan kahdeksan ihmisen kahvitellessa. Kakku kelpasi myös muille sokereita vähenteleville =) Mietin jo miten reseptiä vois itse tuunailla ja raaka-aineita muutella...Ainakin kesän koittaessa mansikkaversioita vois kokeilla :P Mietin myös sitä, voisko liivatteen korvata raakakakkujen malliin kookosöljyllä..


Kakun resepti löytyy kätevästi netistä:

http://www.k-ruoka.fi/reseptit/smoothiekakku/
Herkullista ja vähäsokerista kevättä, 

KaisaKommentit

Suositut tekstit