Helppo kasvissosekeitto

Helppo, nopea ja terveellinen arkiruoka on yksi oleellisimmista asioista lasten kanssa kotona ollessa. Toki sama vaatimus ruualle on myös silloin, kun se täytyy kiireesti saada pöytään työpäivän jälkeen. Yksi ehdoton nopea arkiruokasuosikkini on kasvissosekeitto. Kasvissosekeiton sisältö on vaihdellut hyvinkin paljon. Nyt olen kuitenkin saanut aikaan niin minun ajoittain herkälle vatsalle sopivan kuin myös nelivuotiaalle pojalle maistuvan keiton.  Sama keitto sopii hyvin myös vauvalle, toki ilman suolaa.
Ainekset:

Muutama peruna
Bataatti
Useita porkkanoita
(Muita kasviksia tai sipulia maun mukaan)

1-2 kasvisliemikuutiota
Kookosmaitoa
Mausteita (esim. suolaa, valkopippuria, yrttimaustetta)


Valmistus:

Kuori ja pilko kasvikset kattilaan. Täytä kattila vedellä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kasvikset. Lisää kasvisliemikuutio(t) keittämisen alussa. Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada ylimääräinen keitinvesi pois. Ota keitinvesi kuitenkin talteen! Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää joukkoon soseutuksen aikana kookosmaito ja keitinlientä sopiva määrä. Laita hetkeksi takaisin hellalle ja mausta. Valmista!


Tarjoa esimerkiksi raejuuston ja siemenien kanssa. Aterialla hyvinä proteiinin lähteinä  toimivat myös vähärasvainen fetajuusto tai kalkkunaleikkele leivän päällä. Maistuu meidän perheessä jokaiselle!  
KaisaKommentit

Suositut tekstit