Banaanikaurakeksit

Olen törmännyt banaanikaurakekseihin useammissakin blogeissa ja päätin testata itse näitä vain muutaman raaka-aineen keksejä. Keksit ovat terveellisiä, koska niihin ei tule lainkaan lisättyä sokeria tai jauhoja. Keksien valmistus on myös erittäin nopeaa ja helppoa.


Ainekset:

2 Banaania 
2 1/2 dl Kaurahiutaleita
Vajaa 1 dl Rusinoita tai kuivattuja karpaloita
(Pähkinöitä)
 


Valmistus:

Muusaa banaanit haarukalla. Laita muusatut banaanit kulhoon. Lisää joukkoon kaurahiuraleet ja rusinat tai karpalot. Halutessasi voit lisätä myös murskattuja pähkinöitä. Pähkinät voi halutessaan ensin paahtaa pannulla. Sekoita muusatut banaanit ja muut ainekset tasaiseksi seokseksi. Pyörittele seoksesta palloja pellille. Painele pallot haarukalla kekseiksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. 
Mille maistui?

Uunista otettaessa nämä banaanikaurakeksit näyttivät hyvin herkullisilta. Koostumus oli kuitenkin mielestäni hieman kaurapuuromainen ja pehmeähkö. Näihin testikekseihin laitoin rusinoita. Keksit maistuivatkin hyvin selkeästi kaurapuuron, banaanin ja rusinoiden yhdistelmälle. Voisin kuvitella kuivattujen karpaloiden ja pähkinöiden olevan maukkaampi makuelämys aikuiselle. Inspiroiko?

Vaikka nämä banaanikaurakeksit eivät olleet itselleni mitään suurinta herkkua, niin luulenpa valmistavani näitä pian uudestaan. Syynä se, että nämä keksit maistuivat erittäin hyvin nelivuotiaalle pojalle. Lapsille nämä keksit ovatkin oikein mainio vaihtoehto herkutteluun! Taidan siinä sivussa myös testailla näistä erilaisia versioita.
Kaisa

Kommentit

  1. Pitääkin kokeilla näitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset kans helppo ottaa tällaiseen leivontaan mukaan! 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit