Kevyt broilerpastavuoka

Kotona olessa ruokaa on tehtävä lähes päivittäin. Lounaalle täytyy valmistaa ruokaa minulle, nelivuotiaalle pojalle sekä pikku hiljaa myös puolivuotiaalle pojalle. Päivällisaikaan ruokaa täytyy olla pöydässä sitten koko poppoolle. Eineksiä syömme mahdollsimman vähän, joten ruokien teko vaatii raaka-aineita kaappiin. Olemme pyrkineet keskittämään ruokaostokset yhteen isoon kauppareissuun viikossa. Tämä riittääkin melko hyvin, kun suunnittelu on kunnossa! Ison kauppareissun lisäksi jääkaappia tulee käytyä täydentämässä yleensä vain kerran viikossa pienemmillä ostoksilla.

Kun kaupassa ei ravata päivittäin, täytyy kaapissa olla aina perusraaka-aineita useampiin ruokiin. Pakastasteesta löytyy aina lihoja ja laatikosta pastaa, tomaattisoseita ynnä muuta kuivamuonaa. Pakastamisessa on sekin hyvä puoli, että kauppojen tarjouksista pystyy ostamaan lihoja isompia määriä kerrallaan. 

On kuitenkin päiviä, jolloin valmistettava ruoka ei ole etukäteen mietittynä. Tuolloin ruoka täytyy valmistaa niistä raaka-aineista, joita sattuu kaapista löytymään. Tällaisia päiviä on usein ennen seuraavaa isompaa kauppareissua. Tässä on esimerkkinä kevyt broilerpastavuoka, joka valmistuu yllättävänkin vähillä raaka-aineilla. Tätä tehdessä googlettelin kyllä eri reseptejä, mutta oma versio valmistui kaapista löytyvistä aineksista.


 Kevyt broilerpastavuoka: 

Tarvikkeet:

500g Broilerin fileesuikaleita
250g Täysjyväpastaa

1 Pieni Sipuli
1 Paprika

2 Kananmunaa
2-3 dl Rasvatonta maitoa

Vähärasvaista juustoa

Mausteita
(esim. suola, paprika, curry, pippuri)Valmistus:

Pilko sipuli ja paprika. Kiehauta pasta pussin ohjeen mukaan. Varo ylikeittämästä pastaa. Paista broilerin fileesuikaleet pannulla. Lisää joukkoon pilkotut sipulit ja paprikat. Mausta reilusti haluamillasi mausteilla. Laita keitetty pasta ja paistettu kana uunivuokaan. Sekoita maito ja kananmunat. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele halutessasi päälle hieman juustoa. 

Paista uunissa 175 asteessa noin 30-45 minuttia.


Tee ruuan valmistumista odotellessa maukas salaatti. 
Maukkaita tulevia arkipäiviä!  Kaisa

Kommentit

Suositut tekstit