Ruistikut

Eilen meillä esikoispoika pääsi kummitädin luokse yökylään. Niin hassua kuin se onkin, jo toisen lapsen ollessa pois kotoa elämä tuntuu paljon lepposammalle. Oli siis mukava tehdä jotain pientä naposteltavaa tavallista rauhallisempaan iltaan. Meillähän ei kaapista yleensä mitään naposteltavaa löydy, joten jotain piti keksiä ihan perusraaka-aineista. Idea lähti muutamasta jo kuivahtaneesta ruisleivästä ja päätin tehdä ruistikkuja. Ruistikkuja tulee tehtyä aina silloin tällöin. Ovathan ne maukkaita, mutta terveellisiä naposteltavia ja niihin löytyy ainekset yleensä kotoa jo valmiina.


Tarvikkeet:

- Ruisleipää
- Oliiviöljyä
- Mausteita (grillimauste, valkosipuli, yrtit, suola tms.)

Valmistus:

Leikkaa ruisleivät 1-2cm levyisiksi siivuiksi. Laita siivut kulhoon. Kaada siivujen päälle oliviiöljyä ja ripottele mausteita. Sekoita. Levitä öljytyt ja maustetut leipäsiivut pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Nauti piahkoin! 

Ruistikkujen kanssa sopii mainiosti dippikastike. Myöskään dippikastiketta meillä ei eilen kaapista löytynyt, joten jouduin vähän soveltamaan. Kaapista löytyi tsatsikin makuista tuorejuustoa. Notkistin tuorejuustoa maitotilkalla ja dippi oli valmis!


Maukasta ja rentouttavaa pääsiäistä! 


Kaisa

Kommentit

Suositut tekstit