Siirry pääsisältöön

Tervetuloa mökkikesä!


Mitä meidän perheessä tehdään kesäisin? Joka kesälle suunnittelemme edes jonkun pienen lomareissun sekä jotain menoja ilman lapsia. Suunnittelemme ystävien ja sukulaisten näkemistä. Suunnitellemme, miten koko perheen yhteistä loma-aikaa vietetään. Yksi varma juttu kuitenkin on alkanut muodostua meidän perheen kesiin kuuluvaksi, nimittäin me olemme mökillä, ja paljon!

Näin kolmikymppisenä vasta omakotitalon rakentaneena pariskuntana emme suinkaan omista vielä omaa kesämökkiä. Olemme kuitenkin onnekkaita, sillä miehen kanssa meidän molempien vanhemmilla on kesämökit. Vanhempien kesämökeillä saamme käytännössä olla niin paljon kuin vaan jaksamme! Minun vanhempien mökki sijaitsee Yli-Iissä joen rannalla, kun taas miehen vanhempien mökki Sotkamossa järven läheisyydessä.


Mökkeily vaatii tietynlaista asennetta. Täytyy jaksaa pakata auto täyteen vaatteita sun muuta. Täytyy jaksaa käydä kaupassa tekemässä isot mökkiostokset. Täytyy olla sinut niin ulkohuussin, suihkuttoman puusaunan kuin sääskienkin kanssa. Myös esimerkiksi astioiden pesu kaivovedellä vaatii viitseliäisyyttä.

Meidän perheelle mökkeily antaa kuitenkin huomattavasti enemmän kuin ottaa. Tykkäämme laittaa ruokaa ulkona ja saunoa rantasaunassa. Tykkäämme lenkkeillä luonnon keskellä ja nauttia ihanasta rauhasta.Miten mökillä saa ajan kulumaan?
  • Ruuan laitto: Mökillä on aikaa panostaa ruuan laittoon. Ihania kesäisiä terveellisiä herkkuja on kiva suunnitella ja valmistaa. Parhaimmillaan Sotkamossa haemme kasvikset ja perunat suoraan torilta ja kalaonnen salliessa kalat suoraan järvestä!
  • Pihahommat: Mökin käyttäjän velvollisuuksiin kuuluu toki myös huoltotyöt. On nurmikon leikkuuta, puiden tekoa sun muuta. 
  • Lenkkeily: En ole kyllä parempaa fiilistä juoksu- tai kävelylenkillä löytänyt mistään muualta kuin mökkitieltä luonnon keskeltä! Kunhan ei karhuja tai hirviä vain tulisi vastaan.
  • Saunominen: Mökillä saunominen ei ole vain peseytymistä vaan saunomista isolla S:llä. Itse olen kyllä sellainen saunoja, että siihen saisi menemään aikaa tunnin jos toisenkin!
  • Marjastus: Loppukesästä meidät löytää takuuvarmasti marjametsästä. Mustikkaa ja puolukkaa poimimme ämpäritolkulla. Keskellä metsää samoilusta saa kyllä ihan omat fiiliksensä.
  • Kesästä nauttiminen: Veneily, kalastus, soutelu, torilla käynti, uimarannalla käynti....näitä riittää. Yli-Iin mökillä olemme enemmän vain itse mökillä. Sotkamossa sen sijaan päivien ohjelmiin kuuluu aina myös muun muassa torilla ja uimarannalla käyntiä. Sotkamo on ihan mahtava kesäpaikka toritapahtumineen. Sotkamosta voisi tehdäkin ihan oman kesäjuttunsa!
  • Perheen kanssa oleminen:  Parasta mökkeilyssä on se, että kerrankin on aikaa vain olla läsnä omien läheisten kanssa. Mökillä "unohdan" mielellään puhelimesta äänet pois päältä ja jätän sen tarkoituksella mökkiin. Myöskään telkkarin katselu ei mielestäni oikein mökkeilyyn kuulu. Sadepäivät toki erikseen!
Tämän kesän mökkeilyt on kaikkineensa onneksi vielä edessä! Tulenkin varmasti kertomaan vielä kuvin ja sanoin meidän mökkireissuista!


Kaisa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omaa elämää etsimässä

Kun elämässä alkaa myllertää, se myllertää kunnolla. Kun yhtä asiaa lähtee kyseenalaistamaan, huomaakin kohta kyseenalaistavansa kaikkea. Kun itsetutkiskelun ja itsensä kehittämisen polkua lähtee kulkemaan, ei loppua ihan heti näykkään. Täällä eletään melkoisen rankkaa syksyä näiden teemojen parissa. Lähes jokainen jossain vaiheessa elämää painii samojen teemojen kanssa. Miksipä en siis totaalisen blogihiljaisuuden sijaan jakaisi asioita myös täällä. 
Olen lähtöisin vanhoillislestadiolaisesta perheestä ja olen joutunut elämään elämääni hyvin pitkälle toisten määrittämien arvojen mukaisesti. Nyt olen 31-vuotias ja yli puolet elämästäni jo ollut tästä uskonlahkosta eronneena. Lapsuus ja nuoruus vaikuttavat kuitenkin niin vahvasti, etten vieläkään tunne voivani elää omaa elämää täysin omilla jaloillani. Olen siis päälle kolmikymppinen, joka ei uskalla elää täysin omien arvojen mukaan omilla jaloilla seisten! Ihan hullua!


Vähitellen olen vuosien aikana alkanut ymmärtämään, että minun on …

Viikon ruokapäiväkirja

Mitä syö äitiyslomalla oleva kahden lapsen äiti? Tässä siihen vastaus minun osaltani yhden viikon ajalta. Kuvissa ei ole jokaista pientä risausta, mutta tekstiin olen koittanut laittaa ihan kaiken täysin rehellisesti. Teetti kyllä hieman vaikeuksia muistaa laittaa jokainen pienkikin suupala ylös! Kirjattujen syömisien ja juomisien lisäksi juon päivän aikana reilusti vettä sekä otan muutaman vitamiinilisän. 
Taustaa vielä sen verran, että nuorempi poika on tosiaan 5,5 kuukauden ikäinen ja imetän häntä. Poika maistelee jo kiinteitä, mutta äidinmaito on vielä hänelle se pääasiallinen ruoka ja merkittävin energianlähde. Raskauskilot olen onnellisesti saanut jo karistettua, joten ruokavalion tärkein tehtävä tällä hetkellä on tuoda energiaa ja auttaa jaksamaan arjessa. Liikuntaa harrastelen jossain muodossa lähes päivittäin ja arki on aktiivista lasten kanssa olemista.
Maanantai:


7.30  Puuro, jossa heraproteiinijauhetta, rypsiöljyä, marjoja ja ripaus suolaa Puolikas banaani Maitokahvi
11…

Aika keskittyä olennaiseen

Olen ollut viime aikoina väsynyt ja stressaantunut. Ei sinällään ihme, sillä äitiysloman loppupuolen olen opiskellut ja  stressannut tulevista töistä. Haaveilen terveydenhoitajan töistä, mutta haluamani paikat ovat Oulun seudulla tiukassa. Myös ravintovalmennusta toivon pääseväni tulevaisuudessa hyödyntämään. Käytännössä tämä tarkoittaa kevytyrittäjyyttä tai yrittäjyyttä toisen työn ohella, ainakin alkuunsa. Ravintovalmennuksen toteuttaminen suuremmassa mittakaavassa vaatisi todella paljon suunnittelua ja selviteltäviä asioita. Siinä riittää mietittävää ja pohdittavaa, vieläpä näin lasten hoidon ohella!  Tässä huiskeessa ja tulevaisuuden ollessa epäselvä tuntuu siltä, että on karsittava elämästä kaikkea, mitä vaan karsia voi. On keskityttävä olennaiseen ja mietittävä, mihin suuntaan elämä seuraavaksi lähteekään. Jätän nyt tämän blogin kirjoittelun ainakin joksikin aikaa tauolle. Käytän tähän kuluneen ajan tällä hetkellä tarpeellisempaan. Vietän aikaa perheen kanssa ja mietin niinkin …