Motivaatio terveelliseen elämään

Minulle on aina ollut helppoa elää pääsääntöisesti terveellistä elämää. Terveellisen kotiruuan teko on ollut aina helppoa ja liikkumaankin on ollut pakko päästä yhtään pidemmäksi venyneen tauon jälkeen. Kaiken takana on sitkeään juurtuneet tavat, jotka tekevät terveellisellisistä tavoista luonnollisen osan elämää. Vuosien varrella olen kuitenkin opetellut myös uusia tapoja ja kokenut sen, kuinka vain opettelemalla ja opettelemalla uusista tavoista voi saada pysyvän osan elämää. Mikään muutos ei synny hetkessä ja uudet tavat vaativat aikaa. 

Vaikka koen oman motivaationi terveelliseen elämään olevan itsestäni lähtevää, motivaationa kokonaisvaltainen hyvä olo, saan silti välillä miettiä omia motivaatioitani ja tsempata itseäni. Välillä on hyvä ottaa rennommin ja olla vapaammin, mutta kohtuus kaikessa. Nyt kesällä on tullut syötyä herkkuja reippaasti ja liikunnastakin lipsuttua. Kumma vaan mökkireissut ja lomamatkat tuntuvat automaattisesti siltä, että silloin saa herkutella rajatta!

 

Viime viikolla olimme hotellilomalla ja festareilla. Yhteen viikkoon mahtui monta syöntiä ulkona ravintoloissa, monta jäätelöä, karkkipussia, olutta ja viiniä. Liikuntaa tuli joitakin kertoja harrastettua, mutta tavallista vähemmän kuitenkin. Tämä oli vain yksi kesäinen viikko, mutta olo sen jälkeen ei todellakaan ollut mitenkään paras mahdollinen! 

Tällä viikolla lähdimme mökkeilemään Sotkamon kauniisiin maisemiin. Mökillä odotti anopin tekemät herkut ja omatekoisia hamppareita, tortilloja, uusia perunoita voikastikkeella sekä lettuja jäätelöllä mahtui mökkilomaan reippaalla kädellä. Näin tuhdin elämän jälkeen huomasin oloni olevan todella vetämätön. Missä menee siis järkevä raja sopivan rennosti ottamisen ja övereiden välillä? Ei ole järkeä, että rennosti ottaminen saa olon ihan kokonaan veteläksi!


Itselläni on tällä viikolla tuntunut olevan motivaatio liikuntaan ihan hukassa. Kaiken tämän hölläilyn jälkeen olisin paljon mieluummin istunut vain aurinkotuolissa ja syönyt vähän lisää jäätelöä! Onneksi toinen puolisko patisti lenkille ja kävimmekin jokaisena mökkipäivänä edes pienellä kävely-/hölkkälenkillä. Kumma kyllä, liikunta piristi vetämätöntä oloa ja viimeisenä päivänä innostuimmekin tekemään mäkivetoja hölkkäilylenkin päätteeksi!

Mökkilomalta palattua lähdin tänään pitkästä aikaa rehelliselle kuntosalille juoksu-/kävelylenkkien tai ryhmäliikuntatuntien sijaan. Tällä hetkellä motivaatio liikuntaan onkin jo ihan uudella tasolla. Saiskohan tästä kipinän tavoitteellisemman liikunnan pariin! Vauvavuosikin kun alkaa hiljolleen häämöttää loppuaan.


Motivaatiota terveeliseen elämään etsitään siis täälläkin aika ajoin! Motivaatio löytyy välillä kovankin työn jälkeen. Välillä täytyy itseään hieman patistaa ja vääntäytyä vähän väkisin lenkille!

Muistetaan kuitenkin, että hölläily kuuluu elämään ja on meille kaikille vain hyväksi. Sopivissa määrin!


Aurinkoista ja energistä elokuun jatkoa!


Kaisa

Kommentit

Suositut tekstit