Sokeriton omenasose

Syksy on ihan parasta aikaa, kun saa pakastaa luonnon antimia. Meidän pakasteeseen on uponnut jo useampi sangollinen marjoja, niin mustikoita, mansikoita kuin musta- ja punaherukoitakin. Saimme hakea myös miehen kaverin luota omenoita. Hetken piti miettiä, mitä teemme yli kahdella sangollisella omenoita! Osa ompuista on syöty sellaisenaan ja osasta tein omenapaistosta. Suurin osa omenoista kuitenkin soseutettiin ja laitettiin pakkaseen. Tässä erittäin helpon ja herkullisen omenasoseen ohje, vieläpä ilman lisättyä sokeria!


Ainekset:

1kg omenoita
1dl vettä


Valmistus:

Kuori omenat. Poista siemenkodat ja pilko omenat. Laita pilkotut omenat kattilaa ja kaada vesi päälle. Keitä hiljolleen kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes omenat ovat kokonaan pehmenneet. Kypsennys kannattaa tehdä miedolla lämmöllä, jotta omenat eivät pala pohjaan! Kun omenat ovat pehmenneet, soseuta ne sauvasekoittimella. Valmista!


Olin yllättynyt, kuinka maukasta sosetta tuli ihan pelkistä omenoista! Käytämme omenasosetta muun muassa lasten puuron päällä lisukkeena ja siksi halusin valmistaa sitä täysin ilman lisättyä sokeria. Sose oli hyvin pitkälle saman makuista kun kaupassa myytävä Bonne -sose.

Näiden omenoiden lajike oli Pirja, joka on maultaan miellyttävän mietoarominen.Kaisa

Kommentit

Suositut tekstit