Ne kauan kaivatut sanat: "Tiedän unelmatyöni!"

Eilen sanoin ne sanat ääneen. Olimme menossa mieheni kanssa nukkumaan ja siinä ennen nukahtamista sen sanoin. Sanoin, että tiedän nyt tarkalleen unelmatyöni sisällön. Sanoin, että voisin vaikka piirtää ja kirjoittaa unelmatyöni. Siinä olisi kartta tulevaisuudelle. Siinä olisi tavoite  mitä kohti kulkea.

Nämä sanat olivat todella kaivattuja, sillä en oikeastan koskaan ole tiennyt tarkkaan unelmatyöni sisältöä. Vihdoin ja viimein se tuntuu selkeytyneen! Tokihan unelmat voivat muuttaa muotoaan ajan kuluessa ja täsmentyä sitten lisää. On kuitenkin ihanaa, että on joku ajatus oman jutun löytymisestä. Tulevaisuuden haaveet kun antavat todella paljon iloa ja tsemppiä elämään!


Kertaalleen olen viime keväänä unelmatyöni suuntaiseen työpaikkaan lähettänytkin työhakemuksen. Muistan sen voimakkaan tunteen: "Tuonne haluan!". Silloin koulutukseni tehtävää ajatellen oli kuitenkin vajaavainen, eikä pelkkä innostus riittänyt edes työhaastatteluun saakka. Näitä samansuuntaisia työpaikkoja on vielä suhteellisen harvassa. Uskon kuitenkin tämän olevan tulevaisuutta ja samansuuntaisia palveluja olevan tulossa tulevaisuudessa paljon lisää. Tästä puhuu myös monet lukemani artikkelit. En ole siis tulevaisuuden trendiä ihan itse päähäni tempaissut!

Mistä on kyse? Kyse on intohimostani: terveyden edistämisestä. Kyse on siitä, että saisin yhdistää niin terveysalan pohjakoulutuksen kuin hyvinvointialan lisäkoulutuksetkin. Kyse on terveyspistetyyppisestä työstä: kattavia terveystarkastuksia, ravitsemusneuvontaa, painonhallintaa, liikuntaneuvontaa, kolesterolin ja verensokerin pikamittauksia, kehonkoostumuksen mittauksia, verenpaineen seurantaa, rokotteita, ompeleiden poistoa jne. Kyse on mahdollisimman matalan kynnyksen palveluista. Esimerkiksi painonhallintaryhmistä, joihin ihan jokainen uskaltaisi lähteä mukaan. Tai vaikkapa metsälenkkiryhmästä, johon vaadittaisiin vain lenkkitossut jalkaan ja hyvää mieltä.


Unelmaduunia tavoitellen olen päättänyt myös kouluttautua lisää. Arvaako kukaan, mitä terkkari-ravintovalmentaja seuraavaksi opiskelee kyseistä työnäkymää silmällä pitäen? Ihan sivutoimisista viikonloppuopinnoista on kyse, tosin lähes koko ensi vuoden kestävistä!

Tällä hetkellä siis kaiken kriiseilyn jälkeen tulevaisuus näyttää huomattavasti valoisemmalta! Olen ehkä vuoden päivät oikeasti AKTIIVISESTI pohtinut näitä asioita ja ekaa kertaa tuntuu, että ajatuksille on laskeutunut rauha. Kaikki kyllä järjestyy, kunhan kuuntelee itseään. Meistä jokaisen pitäisi joskus esittää itselleen kysymys: "Tiedänkö oikeasti, mitä elämältä haluan?". Unelmaduunihan ei tipahda eteen hetkessä. Ennen sitä voi olla monia mutkia matkassa ja monia työpaikkojakin edessä. On kuitenkin todella helpottavaa tietää, mitä haluaa! Näissä rauhallisissa fiiliksissä on hyvä odotella joulua ja viettää hääpäivää keramiikkahäiden merkeissä! :) 


KaisaKommentit

Suositut tekstit