Vuoden 2017 muistelua

Vauvahuurua & kotona oloa

Muistan vuoden 2017 kotivuotena, sillä olin koko vuoden kotona lasten kanssa! Nuorempi kahdesta lapsesta täytti lokakuussa vuoden, joten koko vuosi on ollut kirjaimellisesti vauvavuosi. Tämä vuosi on ollut siten hyvin ainutlaatuinen ja takuulla mieleen jäävä. Vuosi on samalla ollut myös rankka ja vauvahuuruinen. Kukapa pienen lapsen äiti ei välttyisi huonoilta yöunilta ja sumuisilta päiviltä. Mutta niistä on selvitty, jes!! Vuosi on osoittanut myös sen, että en tosiaankaan ole oikein kotiäiti-ihminen. Kummasti sitä kaipaa elämään paljon paljon muutakin sisältöä kuin lapset!


Elämän isojen kysymysten äärellä

Vuoden aikana olen lasten hoidon lisäksi mietiskellyt paljon tulevaa ja koko elämää ylipäänsä. Ehkäpä juuri kotona oleminen ja työelämän oravanpyörästä pois hyppääminen ovat saaneet aikaan tämän mietiskelyvyöryn. Vaakalaudalle ovat joutuneet niin ammatti, työpaikka, asuinpaikka kuin parisuhdekin. Vuosi on ollut siten myös melkoisen henkisen kasvun ja kehityksen vuosi! Näin vuoden lopussa tilanne alkaa onneksi olla rauhoittunut. Asumme samassa talossa ja avioliittokin on säilynyt. Ainoastaan ammatti- ja työrintamalla tulee myllertämän ensi vuonnakin. Muutoksia olen kaivannut ja niitä onkin luvassa! 

Kirjoittelin syksyllä näistä teemoista blogissakin, mutta sittemmin poistin tekstin. Ehkä asioiden tarkka analysointi ei tähän hyvinvointiblogiin kuulu. Asiat kun koskettaa itseni lisäksi myös koko perhettä. Toki työelämän pohdintaa on takuulla jatkossakin luvassa!


Blogin kirjoittelua

Olen kirjoitellut tätä blogia vuonna 2017 talven, kevään ja kesän aktiivisesti. Syksyn pidin tästä touhusta kuitenkin taukoa, muun elämän myllerrysten ollessa pahimmillaan. Energiaa ei vain riittänyt. Nyt vuoden loppupuolella olen palaillut aktiivisen bloggailun pariin. Äitiysloman aikana blogin kirjoittelu toi arkeen mukavaa fiilistä ja tunnetta siitä, että teki jotain omaa juttua.


Kouluttautumista

Tulevaisuuden työelämää miettiessä päätin kouluttautua hyvinvointialalle ja aloitin ravintovalmentajakoulutuksen. Syyskuun lopussa sain kaikki tentit ja tehtävät läpi ja sain koulutetun ravintovalmentajan nimikkeen. Sinällään ei ihme, että kouluttauduin ravintovalmentajaksi. Jo lukion jälkeen haaveilin ravitsemustieteen yliopisto-opinnoista ja kertaalleen kävin pääsykokeissakin. Tuolloin yliopiston ovet eivät auenneet ja lähdin opiskelemana sairaanhoitajaksi. Nyt vuosia myöhemmin maisteriopinnot eivät enää tunnu järkeviltä, mutta ainakin avoimen yliopiston ravitsemustieteen opintoja tulen jossain vaiheessa suorittelemaan. Eihän sitä toki koskaan voi tietää, mihin tie vie!Ihania hetkiä

Lapsiperheen arjen vastapainoksi olen saanut nähdä ystäviä ja päässyt jopa yksin reissaamaankin. Nämä pienet hetket ovat juuri niitä, joilla arjessa jaksaa <3


 Ihan kamalat silmäpussit maaliskuussa :D
  

 Miltä teidän vuosi on näyttänyt?Kirjoittelen seuraavaksi siitä, mitä kaikkea vuosi 2018 on tuomassa.KaisaPS. Rakkaudesta hyvinvointiin ravintovalmennuksen Facebook -sivulla on vielä arvonta käynnissä. Kun sivustolle saadaan 100 tykkääjää, arvon yhden ilmaisen valmennuksen. Nyt äkkiä tykkäilemaan ja kutsumaan kaverikin mukaan! 

https://www.facebook.com/rakkaudestahyvinvointiinravintovalmennus/ 

Kommentit

Suositut tekstit