Henkilökohtaisen valmennuksen edutMiten henkilökohtainen ravintovalmennus eroaa esimerkiksi isolle porukalle toteutetusta nettivalmennuksesta? Onko järkeä maksaa omasta valmentajasta, kun ruokavalio-ohjeita saa halvemmallakin? Tässä muutamia pointteja asiaan: 1. Yksilöllisyys

Merkittävin seikka on yksilöllisyys! Itse osallistuin joskus erään firman nettivalmennukseen. Sinällään valmennus oli kyllä ihan hyvä. Valmennukseen osallistui tosin noin 600 muutakin naista ja jokainen sai samat ohjeet. Arvata voi, ettei ohjeet toimineet ihan jokaiselle samalla tavalla! Itse soveltelin ohjeita oman tiedon varassa, mutta jokaisella ohjeiden muokkaaminen ei varmaan yhtä luontevasti suju. 

Yksilöllisessä ravintovalmennuksessa muun muassa energiantarve lasketaan yksilöllisesti sen hetkisen elämän ja tavoitteiden mukaan. Valmennuksessa otetaan huomioon myös mahdolliset allergiat, sairaudet ja muut ruokavalioon vaikuttavat tekijät.

 
 
2. Tavoitteen asettelu

 Tavoitteen asettelu on todella merkittävässä roolissa, kun pohditaan ja aloitellaan elämäntapamuutosta. Pikaiset ohjeet ruokavaliosta ja liikunnasta eivät yksistään vie eteenpäin kovinkaan pitkälle. On tärkeää pysähtyä tosissaan miettimään, miksi haluaa esimerkiksi pudottaa painoaan ja mitä tavoite vaatii. Yksilöllisessä valmennuksessa tavoitetta pääsee miettimään niin itsekseen kuin yhdessä valmentajan kanssa.


3. Realistinen tavoite

Asiakkaan tavoitteena voi olla pudottaa 20kg. Mikäli esimerkiksi normaalipainon raja on 20kg päässä, voi tavoite olla hyvinkin järkevä ja realistinen pitkällä aikavälillä. Siihen tavoitteeseen minun tehtävänäni on asiakasta tukea. On kuitenkin hyvä muistaa, että pysyvässä painonpudotuksessa paino voi pudota noin 0,5kg viikossa eli 2 kg kuussa. Näissä suhteissa tämä 20kg pudotus voisi olla noin vuoden projekti. Pitkä tavoite onkin hyvä jaotella pienempiin osiin, jotta eteneminen olisi mieluisaa. Liian ison tavoitteen kanssa saattaa epätoivo helposti iskeä ja hanskat heitetään tiskiin.4. Pysyvä muutos


Painon saa kyllä alas nopeamminkin, sillä reippailla miinuskaloreilla paino kyllä tippuu. Useimmat nettivalmennukset hakevat pikaisia muutoksia ja ruokavalioiden kalorimäärät ovat sen mukaisia. Mitä iloa kuitenkaan on pudotetuista kiloista, mikäli ne tulevat pian takaisin? 
 
Yksilöllisellä ravintovalmennuksella tähdätään pientenkin muutosten kautta pysyviin muutoksiin. On parempi pudottaa kiloja hitaasti, mutta pysyvästi, eikö? Ihminen ei myöskään pysty omaksumaan kovinkaan montaa uutta tapaa kerrallaan pysyväksi osaksi elämää. Liian suurissa muutoksissa nopealla aikavälillä on todella suuri riski, että muutokset jäävät lyhytaikaisiksi.


5. Pärjääminen itse

Ravintovalennuksessa tavoitteena on tehdä valmentajasta tarpeeton. Toisin sanoen valmennus on onnistunut silloin täydellisesti, kun asiakas ei enää tarvitse minua. Silloin myös asiakkaan rahat säästyvät, kun ei esimerkiksi nettivalmennuksia tarvitse ostaa joka tammikuu uudestaan. Tavoitteena on, että asiakas on itse oivaltanut terveellisen ruokavalion ja painonhallinnan salat ja osaa niitä arjessä hyödyntää!


Toki nettivalmennuksia löytyy laidasta laitaan, enkä missään nimessä mollaa niitä kokonaisuudessaan! Tärkeintä olisi kuitenkin tavalla tai toisella huomioida asiakkaan yksilölliset tarpeet.  Voihan olla, että jonain päivänä lanseeran myös itse jonkun nettivalmennuspaketin :) Mitä ajatuksia herättää? Mikäli kaipaat henkilökohtaista valmentajaa tukemaan elämäntapamuutostasi, niin ota yhteyttä! :) 
Ps. Nyt blogin lukijoille -15% kaikista valmennuksista!
(Voimassa helmikuun 2018 ajan)<3:lla Kaisa

 

 
 

Kommentit

Suositut tekstit