Kuulumisia: Flunssaa ja yrityksen perustamista

Lähiviikkoina en ole juurikaan jaksanut panostaa blogipostauksiin. Alla hieman kuvausta siitä, mitä kaikkea viikot ovat sisällä pitäneet. 

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet harvinaisen rankkoja. Kaikki alkoi nuorimman lapsen sairastelulla, jota jatkuikin kahden ja puolen viikon ajan. Pojalla oli nuhaa ja lämpöilyä, jotka eivät tuntuneet loppuvan millään. Lääkärissäkin käytiin pariin otteeseen, mutta mitään selkeää syytä ei löytynyt. Pitkittynyttä flunssa siis vain. Sama tauti  vaivasi myös minua ja miestä. Siinä sitä olikin kestämistä, kun molemmat vanhemmat olivat yhtä aikaa kipeinä! Vanhemmilla kun flunssassa ei ole sairaslomaa, koti ja lapset on aina hoidettava. Myös meillä aikuisilla tämä flunssa oli pitkä ja kesti kunnon flunssana reippaasti yli viikon.

Sairasteluista johtuen elämä on ollut hyvin pitkälle kotona olemista. Oikeasti minullakin on ollut veto niin poissa, ettei mitään ole juuri jaksanut tehdä. Urheilemaan ei ole voinut mennä. Vasta eilen ekaa kertaa tuntuu siltä, että uskailtaisi hiljolleen lähtä liikkumaan. Lähes parin viikon tauko liikunnasta on siis takana. Itselläni kyllä liika kotona oleminen, liikkumattomuus ja katkonaiset yöunet ovat yhdistelmä, joka todella kiristää hermoja ja saa olon huonoksi.

Ettei sairastelu olisi ollut liian kevyttä, perustin viime viikolla viimein yrityksen yksityisenä elinkeinonharjoittajana. Saattaa kuulostaa pieneltä jutulta tehdä muutama ilmoitus ja tavallaanhan itse ilmoituksen tekeminen onkin helppoa. Yrityksen perustaminen aiheuttaa kuitenkin valtavan määrän stressiä siitä, onko kaikki varmasti mennyt oikein ja olenko varmasti huomioinut kaikki asiat. Yksi pikku juttu ainakin meni pieleen, mutta se on onneksi korjattavissa! Myös tapaamisia muun muassa kirjanpitäjän kanssa ja pankkiin täytyy hoitaa. Niihin on myös valmistauduttava ja oltava tarkkaan kartalla oman yrityksen asioista.


Kartalla pitää olla. Sen sai huomata jo päivä yrityksen perustamisen jälkeen. Puhelin soi ja soi. Milloin soittaa mikäkin kauppias ja pankkivirkailija. "Ei kiitos." ja "En nyt tässä vaiheessa tarvitse." ovat olleet minun suusta tulleita tuttuja lauseita viime päivinä. Aloittava yrittäjä pienellä liiketoiminnalla ei ihan hirveästi mitään ylimääräistä tarvitse. Onneksi näin jälkiviisaana ymmärsin, että puhelinnumeron voi myös poistaa virallisista rekistereistä. Toki yrityksen kotisivuilla se on kuitenkin pakko olla näkyvissä. Varoitussanana muille alkaville yrittäjille: Olkaa todella tarkkana kuka soittaa ja millä asialla!

Niin, ja mites se itse yrittäjyys? Alanko oikesti saamaan asiakkaita? Millaisen osuuden kokonaisuudesta työrintamalla yritystoiminta voi minulle antaa? Nämä ovat kysymyksiä, jotka  pyörivät päässä jatkuvasti. Näihin kysymyksiin ei kuitenkaan ole olemassa vastausta. Vain aika näyttää! Asiakkaiden hankintaan minulla on suunnitelmia kyllä varmistunut, mutta niiden tuloksista ei vielä tiedä. Realistisesti ajattelen niin, että olisin tulevaisuudessa esim. 50% tai 75% palkkatöissä ja tekisin valmennushommia osa-aikaisesti lisänä. Se on varmasti ihan saavutettavissa oleva suunnitelma. Mutta entä se palkkatyö? Kun minullahan ei sitä tällä hetkellä ole. Haluaisin löytää työn, joka kuitenkin jollain tapaa olisi osa kokonaisuutta ja jossa voisi hyödyntää hyvinvointialan opintoja. Haluaisin siis yrittäjyyden ja palkkatyön jokseenkin natsaavan yhteen! Toisaalta vielä ei tiedä, kuinka paljon työtä yrittäjyys tuo tullessaan. Työkombon hahmottaminen on hankalaa ja nyt on vain osattava hengittää ja olla murehtimatta liikoja!


Paljon siis kaikkea: Sairastelua, yrityksen perustamista, stressiä asioiden hoitamisista, stressiä työn hausta ja ehkä ihan hitusen stressiä myös opiskelusta ja tulevaisuudesta. 

Onneksi pääosin fiilis on kuitenkin positiivinen ja usko tulevaisuuteen hyvä! Mitään isoja riskejä minulla ei näissä asioissa ole eikä oikeasti mitään kamalaa voi tapahtua. On vain osattava kestää epätietoisuutta ja luotettava tulevaan. On uskottava, että tulen löytämään sen minulle sopivan työkombon. On myös ymmärrettävä, että vuoristoratafiilis on tässä vaiheessa varmasti enemmän kuin normaalia!

Ehkä nyt on palattava pt-koulutuksen ensimmäisen lähijakson teemaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja miettiä, mitä siellä tulikaan opiskeltua. Taidan nyt keskittyä siihen, että saisin tehtyä jotain mahdollisimma palauttavaa. Ehkäpä se ois rauhallinen kävelylenkki metsässä tai kevyt kehonhuoltojumppa. Ehkä jopa tämän päiväiset lumityöt auttoivat asiaa.


Muistakaa huolehtia itsestä myös silloin, kun elämässä tuulee <3<3:lla Kaisa


 Uunituoreen yritykseni kotisivut löytyvät osoitteesta: www.rakkaudestahyvinvointiin.com


Kommentit

Suositut tekstit