Älä mene nälkäisenä kauppaan!

Yksi oleellisin vinkki painonhallintaan ja terveelliseen syömiseen on se, että nälkäisenä ei kannata mennä ruokakauppaan. Tämä perustuu ihan siihen yksinkertaiseen asiaan, että nälkäisenä teemme huonompia valintoja. Kaupassa leijuva tuoreen leivän ja pullan tuoksu tai notkuvat karkkihyllyt houkuttelevat enemmän ollessamme liikkeellä tyhjin vatsoin. Edes hyvin suunniteltu ja ennakkoon mietitty kauppalista ei silloin välttämättä houkutuksilta pelasta. 

 Itse pyrin välttämään mahdollisimman pitkälle sitä, että menisin nälkäisenä ruokakauppaan. Tiedän nimittäin, että minulle asialla on todella merkitystä. Aina kaikki ei kuitenkaan mene ihan nappiin ja virheitä sattuu hyvästä suunnittelusta huolimatta. Itse repsahdin tähän loukkuun pari päivää sitten. Menin kurnivalla vatsalla kauppaan. Matkassa oli kyllä hyvin suunniteltu kauppalista ja enimmäkseen kauppareissu sujuikin hyvin. Mihin sitten lankesin? 


No mikäs muu näin pääsiäisen jälkeen voisi houkuttaa ja olla sopivasti tarjouksessa, kuin MÄMMI! Rakastan mämmiä vaniljakastikkeen kera! En tykkää sokerittomasta mämmistä, vaan ihan kunnon mämmistä ja päälle ehdottomasti vaniljakastiketta. Nälkäisenä ruokakaupassa ollessa bongasin mämmien olevan tarjouksessa, joten sitähän oli ihan pakko sujauttaa ostoskärryyn. Hetken jopa mietin ja kävelin mämmihyllyn ohi, mutta palasin takaisin. Kermahyllystä nappasin sitten lisäksi vaniljakastikkeen.

Mikäs tässä on sitten huvittavaa? Kyllähän terveelliseen ruokavalioon kuuluu  myös  herkuttelua ja hyvinkin yksittäinen mämmiannos silloin tällöin on paikallaan. Huvittavaa on se, että mämmipaketti jäi lojuamaan jääkaappiin. Kyse oli siis todellakin vain sen hetkisestä mieliteosta, eikä kotona syödyn kunnollisen aterian jälkeen enää tehnytkään mieli mämmiä. Tällä siis todistin jälleen tämän hokeman, nälkäisenä ei kannata mennä ruokakauppaan! Hoksaatko sinä itsessäsi vastaavia tilanteita? 


<3:lla Kaisa

Ps. Kirjoittelin meidän perheen ruokamenoista op.median postauksessani: 
Kuinka syödä sekä terveellisesti että kohtuusummalla? Nelihenkinen perheemme kirjasi kuukauden ruokamenot.

Kommentit

Suositut tekstit